Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar is GRATIS

Uitzondering hierop is orthodontie, implantologie en kroon en brugwerk. Dezen vallen alleen en uiterst uitzonderlijke gevallen onder de basisverzekering.

U leest hier meer over in het volgende blog artikel: Gratis mondzorg voor kinderen!

Een vaste prijs

In Nederland is het zo dat binnen de mondzorg gewerkt moet worden met door de Nederlandse Zorgautoriteit vastgestelde tarieven. Elk specialisme binnen de tandheelkunde heeft een eigen "letter" en elke behandeling binnen dit specialisme heeft een nummer. Zo is een controle bijvoorbeeld C11 en een gebitsreiniging M03. Aan deze codes hangt een vaste prijs. Voor meer informatie en de huidige tarieven verwijs ik u naar deze website.

Begroting vooraf

Voor behandelingen vanaf € 150, - krijgt u standaard een begroting vooraf. Deze moet getekend worden voor gezien. Indien u voor elke behandeling wilt weten wat de kosten worden, dan kunt u dit zelf verzoeken. U blijft echter zelf verantwoordelijk voor uw budget omtrent geplande en uitgevoerde behandelingen.

Betalen voor uw behandeling

Wanneer u niet tandheelkundig verzekerd bent moet u na de behandeling direct afrekenen bij de balie. Wanneer u wel tandheelkundig verzekerd bent, declareren wij de kosten via Infomedics bij uw verzekeraar tot uw budget op is. Dit budget verschilt per verzekering en hier hebben wij geen invloeden op. Zodra uw budget op is, moet u na de behandeling direct afrekenen bij de balie. Wij zijn in het bezit van een pinautomaat.

Uw verzekeraar vergoed soms niet alles

Verzekeraars kunnen zelf bepalen welke behandelingen zij wel en niet vergoeden en voor hoeveel procent zij bijdragen aan de betaling van behandelingen.  Kijk dus altijd goed naar wat een verzekeraar vergoed voordat u een verzekering afsluit. U kunt dit doen door te kijken naar welke "codes" worden vergoed en voor hoeveel procent. Kijk ook naar de uitzonderingen van uw verzekering. Soms vergoedt uw verzekeraar geen orthodontie of moeten voor bepaalde behandelingen een machtiging aan worden gevraagd.

Een voorbeeld van een willekeurige verzekering: 

 • Max. € 500.00; 100 % op C1x, 80 ; geen verg. EB.  Dit houdt in:
  • Uw "potje" bestaat uit een bedrag van 500 euro
  • U krijgt 100% vergoeding voor behandelingen vallend onder de categorie "C" 
  • U krijgt 80% vergoeding voor alle overige behandelingen, u moet dus 20% zelf bijbetalen. Bij Alldental Groningen krijgt u een rekening voor het bedrag wat overblijft thuis gestuurd of gemaild via infomedics.

Voor meer informatie over codes en verzekeringen verwijzen wij u naar deze website.

Wat voor verzekering adviseert Alldental Groningen?

Een verzekering afsluiten is ontzettend persoonlijk. Wij kunnen hier helaas geen globaal advies over geven. Wel hebben wij voor u de volgende tips

 1. Kijk goed wat de verzekeraar vergoed en of u nog moet bijbetalen.
 2. Kijk goed of er behandelingen zijn die niet of maar voor een bepaald gedeelte door de verzekeraar worden vergoed (Zoals bijvoorbeeld 12xM03 betekent dat er maximaal één uur gebitsreiniging wordt vergoed door de verzekeraar, ook als u meer behandelingen nodig hebt.)
 3. U hoeft niet uw basis- en aanvullende verzekering bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Let er wel op dat er dubbele administratie of poliskosten bij kunnen komen kijken.
 4. Soms moet u eerst een tijd (soms zelfs jaren) bij een bepaalde verzekering blijven voordat u hier vergoeding voor krijgt. Dit is vaak het geval met beugels.
 5. Lees elk jaar de wijzigingen van uw polis goed door op veranderingen.
 6. Communiceer met uw behandelaar over een persoonlijk advies. Wij kunnen een adviserende rol hebben, maar de keuze maakt u zelf!

Uitgelichte artikelen

Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen..

Lees meer
Foto van ADG_EersteBezoek_FINAL.jpg

Wat u moet weten voor uw eerste afspraak

19 Mei, 2021

Hoe u zich kunt voorbereiden voor uw eerste bezoek aan Alldental Groningen.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons