Wat moet u mee nemen?

 • Identiteitsbewijs (IDkaart/paspoort/rijbewijs) — Omdat wij zorg leveren is het belangrijk dat wij de juiste persoon voor ons hebben. Wij zijn bij wet verplicht om uw identiteit te controleren.
 • Pinpas — Indien u geen tandartsverzekering hebt of al door uw budget heen bent moet u contant afrekenen na de behandeling. 
   

Wees op tijd aanwezig voor uw afspraak

Wij vragen u om voor de intake twee formulieren in te vullen. Zonder deze formulieren mogen wij u niet behandelen. 

 • Algemene gezondheidsvragenlijst
 • Toestemming voor het bewaren van uw gegevens (AVG)
   

Vertrekt u als patiënt bij een andere praktijk?

Vraag van tevoren uw dossier op bij uw vorige tandarts. Zelfs als dit lang geleden is zal uw oude tandarts deze nog hebben, tandartspraktijken hebben tot 20 jaar bewaarplicht.
 

Kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek is precies zoals het geschreven is. U maakt kennis met de behandelaar en bespreekt het een en ander door voordat de behandelaar naar uw mond gaat kijken. Indien u eerst alleen een kennismakingsgesprek wenst zonder dat er in uw mond word gekeken kunt u dit aangeven bij het plannen van de afspraak. U kunt dan na de kennismaking een afspraak maken voor uw "eerste bezoek".
 

Tijdens de eerste afspraak

U kunt de eerste afspraak het beste vergelijken met een uitgebreide controle. De behandelaar kijkt vooral naar de volgende zaken

 • Problemen met de tanden zelf zoals gaatjes of bijvoorbeeld oude vullingen die aan vervanging toe zijn. 
 • Tandvlees problemen en of de aanwezigheid van tandsteen, aanslag en of plaque. 
 • Functionaliteit van uw gebit

De behandelaar doet dit met behulp van een mondonderzoek soms aangevuld door het maken van röntgenfoto's om een beeld te krijgen van wat er tussen de tanden en onder het tandvlees afspeelt. Als uw vorige tandarts recent nog foto's heeft gemaakt zal de behandelaar deze waar mogelijk gebruiken.

Belangrijk: Geef uw wensen aan! Onze behandelaren zijn graag tot uw dienst en streven ernaar om aan uw behoeften en wensen te voldoen. Uit al deze informatie komt een zorg- en behandelplan.

Vervolg

U kunt meestal direct na uw eerste afspraak een nieuwe afspraak (of meerdere) maken voor het opstarten van uw behandelplan. Indien u een complex (uitgebreid) behandelplan nodig hebt vergt dit voor de behandelaar meer tijd om deze voor u te maken. U krijgt dan op een later tijdstip, vaak middels post, het behandelplan thuisgestuurd. Wij plannen dan, indien nodig, vóór het starten van de behandeling een korte afspraak voor u. Dit is zodat, mochten er vragen zijn, u deze nog met de behandelaar kunt bespreken. 

Uitgelichte artikelen

Foto van Blog_FINAL.jpg

Werkzaamheden verbreding zuidelijke ringweg van 12 juli tot 23 augustus

22 Juli, 2021

Onze praktijk blijft nog steeds bereikbaar!

Lees meer
Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen van moeders.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons