Zorgt de manier waarop uw tanden en kiezen op elkaar staan bij u voor een onbalans?

Dit kan zich uiten in tandpijn en/of kaakklachten, maar ook zelfs in nek en rugklachten. De T-scan gebruiken we om deze onbalans op te sporen en/of te voorkomen.  Deze drukmeting doen we met een speciaal dun printplaatje (sensor) die tussen de onder en bovenkaak wordt geplaatst. Door (op commando van de behandelaar) op verschillende manieren dicht te bijten en uw tanden en kiezen te bewegen, meten we de drukverdeling. Met behulp van een computerprogramma kan de behandelaar zien waar over- en onderbelasting plaatsvindt en zodoende planmatig inslijpen, zodat uw tanden en kiezen weer goed op elkaar komen. De sensor is persoonlijk en wordt voor uw volgende afspraak gearchiveerd.

In dit filmpje van onze collega tandarts Arjan Starrenburg ziet u hoe het nemen van de een behandeling er ongeveer uit zal zien.

Hoe ziet het behandeltraject er uit?

  • Intake (15 minuten) — Tijdens deze afspraak kijken we of een T-scan behandeling nodig is en krijgt u uitleg over de behandeling.
  • 1e afspraak (30 minuten) — Tijdens deze afspraak vindt de eerste T-scan plaats en (indien nodig) wordt er naar aanleiding van de scan ingeslepen en/of opgebouwd. Dit kan in het begin wat onwennig voelen, maar het onwennige gevoel zal in de meeste gevallen binnen een paar dagen verdwenen zijn. 
  • 2e afspraak (30 minuten) — Na ongeveer 3 weken controleren we met de T-scan of er voldoende resultaat is geboekt en indien nodig opnieuw ingeslepen en/of opgebouwd. Dit is vaak de laatste afspraak en de meeste mensen hebben hierna geen klachten meer! 
  • Eventueel een 3e afspraak (30 minuten) — Bij aanhoudende of retournerende klachten kunt u opnieuw een afspraak inplannen, deze zal gelijk zijn aan de tweede afspraak.

Wat zijn de kosten?

De intake wordt berekend als een incidenteel consult.

  • C13* | Probleemgericht consult: € 22,91

De behandeling zelf valt onder de G-codes, dit zijn de codes voor kaakgewrichtsbehandelingen. De meest gebruikte codes zijn: 

  • G21* | Functieonderzoek kauwstelsel: € 108,53
  • G65* | Indirect planmatig inslijpen: € 331,61
  • G33* | Aanbrengen front/ hoektandgeleiding: € 60,29

Nog meer informatie?

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen of neem een kijkje op de website van T-scan.

* De kosten op deze pagina zijn van 2021, hoewel wij ons best doen om deze pagina actueel te houden, is het mogelijk dat deze nog niet is bijgewerkt. Voor de actuele kosten en alle andere codes die gebruikt kunnen worden, kunt u hier terecht.

Uitgelichte artikelen

Foto van Blog_FINAL.jpg

Werkzaamheden verbreding zuidelijke ringweg van 12 juli tot 23 augustus

22 Juli, 2021

Onze praktijk blijft nog steeds bereikbaar!

Lees meer
Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen van moeders.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons