Behandeling onder narcose voor extreme angst

Ongeveer 40 procent van de Nederlanders hebben last van tandartsfobie. Het is dan ook één van de meest voorkomende angsten in West-Europa, nog voor hoogtevrees en claustrofobie. Het is van belang voor een gezonde mond en goede gezondheid, dat patiënten regelmatig naar de tandarts en mondhygiëniste gaan voor het voorkomen van (verdere) problemen. Daarom vinden wij het belangrijk dat wij mensen met (extreme) angst kunnen helpen om van hun angst te komen.

Wanneer wordt een behandeling onder narcose geïndiceerd?

Voor algemene tandheelkundige behandelingen raden wij behandelingen onder narcose af. Algehele narcose brengt bepaalde risico's met zich mee, ondanks wij alleen met de nieuwste en veiligste technieken werken. Ook zijn de kosten veel hoger dan behandelingen met lokale anesthesie. 

Alldental Groningen heeft het narcose traject opgesteld voor patiënten die al jaren niet meer naar de tandarts zijn gegaan door extreme angst, waarbij de mondgezondheid er (zeer) slecht aan toe is en niet door een angsttandarts behandeld willen worden. Voor een behandeling onder narcose hanteren wij een leeftijdsgrens vanaf 4 jaar en dient de BMI lager te zijn dan 40.

Doel van het narcose traject

Het doel is dat wij (extreme) angst verhelpen door middel van het bieden van een behandeltraject waarin zoveel mogelijke tandheelkundige handelingen in één behandeling (onder narcose) worden voldaan. Na de behandeling volgt de patiënt het nazorg & preventie traject. De focus hier ligt op het voorkomen van verdere problemen en het leren omgaan met angst, zodat zij uiteindelijk zonder problemen naar de praktijk durven te komen.

Het narcose traject

Het traject bestaat uit:

  • Intake gesprek & screening — Tijdens het intakegesprek geven wij u voorlichting over behandelingen onder narcose, de voor- en nadelen en de potentiële kosten van de behandelplan die wij evt. samen zullen opstellen. Ook wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor tandheelkundige behandelingen onder algehele narcose.
     
  • Planning & voorbereiding voor de behandeling — Zodra er goedkeuring is verkregen van de anesthesioloog wordt er telefonisch contact met u opgenomen.
     
  • Dag van de behandeling — Gedurende de behandeling zult u met een licht narcosemiddel in slaap worden gehouden en worden behandeld. Uw vitale functies worden tijdens de behandeling constant bewaakt door een ervaren anesthesie team. Na de behandeling kunt u rustig bijkomen met evt. een waterijsje, waarna u weer onder begeleiding naar huis kunt gaan.
     
  • Nazorg & preventie — Om een spoedig herstel te bevorderen en verdere problematiek te voorkomen. Mocht het nazorg & preventie traject niet worden gevolgd, vervalt de garantie van de behandeling onder narcose.

Maak een afspraak of stel een vraag

Wilt u graag onze informatiefolder ontvangen? Heeft u specifieke vragen of wilt u zich aanmelden voor het narcose traject? Dat kan uiteraard! Neem contact met ons op via onderstaande contactformulier.
Dit formulier vraagt u om uw naam en e-mailadres zodat wij contact met u kunnen opnemen.

Uitgelichte artikelen

Foto van Blog_FINAL.jpg

Werkzaamheden verbreding zuidelijke ringweg van 12 juli tot 23 augustus

22 Juli, 2021

Onze praktijk blijft nog steeds bereikbaar!

Lees meer
Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen van moeders.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons