Hoe ontstaan verkleuringen?

De kleur van uw tanden en kiezen wordt grotendeels bepaald door de kleur van het tandbeen. Over het tandbeen ligt het glazuur, echter is deze vrijwel transparant. Naarmate men ouder wordt verkleurt dit tandbeen en wordt het iets geliger van kleur. Ook kunnen verkleuringen ontstaan door voeding (denk aan rode wijn) en roken. Verkleuringen op de tand die verwijderd kunnen worden is vaak aanslag. Het is dan dus ook een goed idee om eerst een afspraak voor een gebitsreiniging te maken om te kijken of dit het gewenste resultaat brengt.

Methoden

Of u kunt bleken en zo ja, op welke manier bekijkt uw behandelaar samen met u. Er zijn namelijk verschillende methoden om uw tanden te bleken. Het grootste verschil zit in "intern" en "extern" bleken. Intern bleken is bedoeld voor één of enkele tanden met een specifiek probleem, zoals fluorose (witte vlekjes op de tanden) en/of letsel door een val of klap op een tand. Intern bleken is bedoeld om te zorgen dat de tanden hun originele kleur weer terugkrijgen en weer passen bij de rest van uw gebit. Extern bleken is bedoeld om uw gehele gebit witter te maken. Bij ons in de praktijk is er gekozen voor een thuis-bleek systeem. Dit systeem werkt op basis van een bitje dat perfect over uw gebit past met uitsparingen voor speciale bleek-gel. U kunt zelf uw eigen tempo bepalen en naar uw gewenste resultaat toe werken, onder begeleiding van uw behandelaar.

Gevoeligheid

Na het bleken is er een kans dat er (extra) gevoeligheid van de tanden en kiezen ontstaat. Het is extra belangrijk om te poetsen met een fluoride tandpasta. Eventueel zelfs met een tandpasta speciaal voor gevoeligheid. Mocht de gevoeligheid te ernstig worden? Neem contact op met de praktijk.

Hoe lang blijft het wit?

Direct na een behandeling zijn de tanden en kiezen extra gevoelig voor verkleuringen, het is dan ook raadzaam om ten minste de eerste 24 uur geen gekleurde voeding te nemen of te roken. Een goed ezelsbruggetje hiervoor is om een voedingstof niet te nemen als het in een wit laken een vlek zou kunnen veroorzaken.

Uitgelichte artikelen

Foto van Blog_FINAL.jpg

Werkzaamheden verbreding zuidelijke ringweg van 12 juli tot 23 augustus

22 Juli, 2021

Onze praktijk blijft nog steeds bereikbaar!

Lees meer
Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen van moeders.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons