Redenen om een beugel te nemen

De voornaamste reden om een beugel te nemen is voor de functionaliteit van uw gebit. Het uitgangspunt van deze beugelbehandeling is het verbeteren van de huidige functionaliteit van het gebit en het voorkomen van problemen op latere leeftijd. Dit laatste gaat vooral om slijtage die ontstaat doordat de tanden en kiezen niet goed op elkaar passen. 

Een andere reden om een beugel te nemen is esthetiek (uiterlijk). Dit is om bijvoorbeeld een spleetje tussen uw voortanden te sluiten of de tanden iets rechter te zetten.

Wat voor beugelbehandeling?

Dit bekijkt uw behandelaar met u en spreekt dit met u door. Voor vragen over uw eigen beugelbehandeling kunt u contact opnemen met de praktijk.

Nooit te oud?

In principe zou iedereen (na overleg met een behandelaar) een beugel kunnen nemen, alleen hoe ouder men is hoe lastiger (en vaak langer) de behandeling wordt. Dit komt doordat de botdichtheid veranderd naarmate we ouder worden en tanden dan minder goed door het bot kunnen bewegen. Laat u hier over goed informeren bij uw behandelaar.

Waarom tandenpoetsen wanneer je een beugel hebt nog belangrijker is

Als er niet goed rondom slotjes en brackets wordt gepoetst is er een kans dat er rondom de slotjes beginnende gaatjes ontstaan. In het begin zijn deze gaatjes witter dan de kleur van de tanden zelf en zijn ze mat wanneer je het droog blaast. Als het dan nog verder gaat kan het er ook roestbruinig uit gaan zien. Deze gaatjes kun je nog stoppen door weer goed te gaan poetsen, en eventueel rageren. Echter blijft het gaatje zonder verdere behandeling zichtbaar als een verkleuring midden op de tand, waar een vulling eigenlijk ook niet zo mooi is.

Uitgelichte artikelen

Foto van Blog_FINAL.jpg

Werkzaamheden verbreding zuidelijke ringweg van 12 juli tot 23 augustus

22 Juli, 2021

Onze praktijk blijft nog steeds bereikbaar!

Lees meer
Foto van ADG_Tandvlees-Blog.jpg

5 tips tegen angst voor de tandarts

23 Juni, 2021

Bent u bang of nerveus om naar de tandarts te gaan? Dan zijn deze tips voor u!

Lees meer
Foto van ADG_MHG5tips_Blog.jpg

De mondhygiëne van je pasgeboren baby: 5 tips

27 Mei, 2021

5 suggesties voor de mondhygiëne van uw baby uit de wetenschap, aangevuld door ervaringen van moeders.

Lees meer

Rigaweg 34, 9723 TH Groningen, Nederland

Bel ons op
050 311 5775

info@alldentalgroningen.nl

U ontvangt z.s.m. een reactie van ons